HTML

Berlinből írok

Friss topikok

Linkblog

Költözés után

2011.03.03. 22:48 duci988

Na itt a várva várt folytatást. A rajongókhoz tartozom egy bocsánatkéréssel, hanyagoltam az irogatást. De sebaj, most a második üveg Paulaner után talán valami értelmes is kerekedik ide.

Sokminden történt az utolsó post óta, voltam otthon is, így egyes szerencsés egyedek láthattak is ahogy a véralkoholszint széles spektrumát bebarangoltam. Mindenesetre hétfőn már új lakás várt, amit bizonyos Jákob ad ki nekünk, szerencsére bútorozottan, és ilyen kőkorszaki, 1 megabit körüli net is jár hozzá. (A gyors net azért hiányzik, ebben kis hazánk bőven veri ezeket a nyugati arcokat, de hát van élet a szélessávú netes pornográfián túl is...)

Végre beindult a munka is. Legalábbis a soktestprobléma 2 (akinek ez mond valamit) nevű tantárgy anyagát lassacskán elsajátítom. És kezdek rákapni az elméleti fizikusok két legfontosabb kellékére is: a kávéra, meg a csokoládéra. Előbbi ma reggel az asztalomat is eláztatta, utóbbi meg csak 0.35€, ha megelégszünk a Kaiser's gazdaságossal, ami amúgy nagyon finom. De a lényeg, hogy az íróasztal fiókjában mindenki csokoládét tart, és napi egy tábla a legtöbb embernek kevés:).

Nah, de a lényeg, az új környék, ahova költöztünk. A hely masszívan kelet Berlin, a kommunizmus, mint olyan azonban nagyon nem viselhette meg őket, erről meggyőz minket a házfalon frissen "felújított" vörös(es) csillag. Ez a vöröses-feketés jelkép amúgy a lokál komcsik által gyakran használt darab, a főbb mondanivalójuk pedig, hogy "Berlin bleibt ROT", azaz Berlin vörös marad. De hát legyen ez az ő dolguk, végülis szép világ volt, amikor Erich Honecker lesmárolta Kádár Jánost, miután a repülőgépen finom NDK-s Bratwurst-ot evett valami lengyel vagy csehszlovák szósszal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A házunk szomszédságában egy nagy templom van, ami sajnos Evangélikus, így kompatibilitási problémák merülnek fel vele, de túllépve ilyen felekezeti problémákon, szép.

A környék elég jó, a kerület neve Friedrichshain, és a fiatalok körében elég menőnek számít. Elég sok a punk errefelé, van még egy ilyen házuk is, ahol nagy számban fordulnak elő. Ez ilyen foglalt ház szerű, de nem az, legalábbis kívülről elég rendben van tartva, eltekintve a graffitiktől. Közel lakunk az U5 metróhoz és a Ringbahn-hoz, ami a körvasút. Minden reggel ezzel megyünk munkába, a fotót tegnap reggel csináltam.

Egyelőre most ennyi, remélem mielőbb tudok érdekesebbet is írni, addig is minden szépet és jót mindenkinek!

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://duci988.blog.hu/api/trackback/id/tr452708569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

berlin_mount 2011.03.04. 10:39:39

Fhain valóban kelet-Berlin, de nem masszívan! Tessék kiutazni Marzahn-ba, az az igazi feeling! Panel-panel-panelproli ameddig a szem ellát!

Fhainban, ha jó "magyar" kávét akarsz inni, akkor Szimpla, ahol ráadásul még magyarul is beszélnek. Úgyhogy az utcán ebben a városrészben nem káromkodunk mint a kondás, mert lehet többen értik, mint gondolnánk!

Sok sikert Berlinhez meg a fizikához!

berlin_mount 2011.03.04. 10:59:55

Ha katolikus templomot keresel, akkor szerintem az S Landsberger Allee-nál lévő Corpus Christi templom lesz a legközelebbi, de ez csak tipp a képek alapján. Mivel a képek a Rigaer Str, Samariter St környékén készültek. A S-bahn állomás meg a Storkower Str. Ha nem tévedek?! :)

duci988 2011.03.04. 21:45:33

@berlin_mount: Köszönöm a jókívánságokat! A képek beazonosítása helyes, a templom a Samariter Str-n van, a megálló pedig az S41 Storkower Str.

A templomot majd megnézem, köszönöm a javaslatot.

berlin_mount 2011.03.05. 11:46:59

@duci988: Azért a környéket ahol lakom, csak ismerem. :))
süti beállítások módosítása